Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tekniikka- ja luolasukeltaminen Phuket, Thaimaa

 

Täältä löydät tietoa Phuketissa järjestettävistä tekniikka sukellusretkistä. Esimerkiksi Krabin alueella on useita luolastoja, jotka sijaitsevat tekniikkasukellus syvyyksissä.  Tekniikka- tai luolasukeltamiskurssien aikana käydään, jossakin näistä kohteista. Käy katsomassa kurssit ja hinnasto. Luokitetut tekniikka- ja luolasukeltajat ovat myös tervetulleita näille kohteille. Lisätietoja ja hinnat saat ottamalla meihin yhteyttä.

 

Luolasukelluskohteita

 

Song Hong Cave

Song Hong pääjärviSong Hong pääjärvi

 

Song Hongin luolasto sijaitsee Thung Yain alueella, neljän tunnin ajomatkan päässä Phuketista. Song Hong tarkoittaa "kaksi huonetta” Thaiksi ja on nimetty niin, koska siellä on kaksi lampea, jotka ovat vierekkäin ja pitävät sisällään luolaston suun.

 Isompi lampi on halkaisijaltaan noin 60 m ja noin 100 metriä syvä. Täällä sijaitsee luolan sisäänkäynti, jota on tähän mennessä tutkittu alas 200 m syvyyteen asti. Song Hong ei ole tyypillinen luola sen suuren koon vuoksi, että vaan kerrallaan näet vain yhden seinän luolasta.

Toinen järvi on pienempi, noin 20 m halkaisijaltaan ja sen erottaa suuremmasta järvestä 40 metrin maakaistale.

 

Eri syvyyksissä on pysyvät linet läpi koko luolaston ja kiinteästi asennettu habitat on 9 metrin syvyydessä (riippuen vedenpinnan korkeudesta), tarvittaessa asennamme toisen 6.n metriin. Näkyvyys on heikompi matalammassa, mutta paranee yleensä mitä syvemmälle menet, 60 metrin syvyydessä ja sen syvemmällä se on yleensä kristallinkirkas. 

Täällä voit suorittaa  cavern, intro to cave ja full cave kursseja. Niille, jotka haluavat sukeltaa täällä tulee olla full cave sertifioitu ja mielellään dekompressio koulutettu johtuen syvyydestä, luolaston pituudesta ja haasteellisesta suunnistuksesta.

Sukeltaminen Song Hongilla on yleensä useamman päivän tapahtuma ja sisältää yksityiskuljetuksen Phuketista. Otamme mukaan oman kompressorin, boosterin ja kaasun sekoituslaitteiston ja sekoitamme kaikki kaasut paikan päällä.

 

Majoitus Song HongillaMajoitus Song Hongilla

 

Majoitumme noin 20 minuutin ajomatkan päässä Song Hongilta.Jokaisessa huoneessa on ilmastointi ja kylpyhuone. Ruoka on aivan uskomattoman hyvää, aamulla on tarjolla runsas amerikkalainen aamiainen ja illallinen on yleensä herkullista thairuokaa. Majoitus ja ruoat sisältyvät luolaretkien hiintaan. 


Tämä on ehkä meidän suosikkipaikka täällä First Buddyllä ja vierailemme Song Hongilla monta kertaa kauden aikana. 

 

Sra Kaew Luola

Sra Kaewin luolasto sijaitsee  Krabilla ja se koostuu kolmesta lähekkäin olevasta lammesta, mutta siihen samankaltaisuus päättyykin. Sra Kaew on verrattu madonreikään, joka vain jatkuu alaspäin. Toistaiseksi syvimmällä 240 metrissä on käynyt Ben Reymenants Blue Label Divingilta.

 

Hylkysukellus kohde

 

MV Sea Chart 1

Sijaitsee Khao Lakin rannikolla, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Phuketista pohjoiseen. 84 m pitkä rahtilaivan makaa oikealla kyljellä, syvyyttä on 40 m . Laiva upposi vuonna 2009, kun se kuljetti yli tuhatta tiikkitukkia Myanmarista Vietnamiin, tukit ovat edelleen hylyn sisällä.

Älä anna suhteellisen matalan syvyyden pettää luulemaan, että täällä on helppo sukeltaa. Vaikka suunnittelet ja ajoitat huolellisesti sukellukset, täällä on yleensä kova virtaus. Vaikka saatat nähdä sinkkutankilla sukeltavia virkistyssukeltajia syvemmillä hylyn osilla, me suosittelemme tätä kohdetta vain dekompressio sukeltajille.

Riittävällä kaasusuunnittelulla täällä saadaan mahtavat sukellukset. Koska hylky on suhteellisen isokokoinen, siellä on paljon tutkittavaa ja nähtävää.

Teemme yleensä Sea Chartille päiväretken. Menemme yksityiskuljetuksella  Phuketista Tap La Moon satamaan, josta vuokraamme yksityinen pitkähäntäveneen viemään meidät hylyn. Useamman päivän ja useamman sukelluksen retkiä voidaan järjestää pyynnöstä, jos haluat tutkia hylkyä tarkemmin.