Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tablaksen sukelluskohde info

Sukeltaminen Binucot Baysta on logistisesti helppoa. Kotiriutalle pääsee mihin aikaan vuorokaudesta tahansa, tarvitsee vain kävellä veteen. Useisiin kohteisiin voidaan matkustaa Banka veneellä, ajoaika 5 min.- 1 tunti. Veneeseen mahtuu 7 sukeltajaa mukavasti.

Veden lämpötila on kuivalla kaudella noin 26 astetta ja sateiden alettua lämpötila putoaa noin 23.n asteeseen. Näkyvyys on yleensä hyvä tai erinomainen. Todella harvoin alle 10 metriä. Keskiarvo +20 metriä. Virtaukset ovat yleisesti mietoja.

Syvyydet lähikohteilla vaihtelee 5-80 metriin. Useilla seinämillä aloittelevat sukeltajat sekä tekniikkasukeltajat voivat osallistua samoille retkille. Saarta ympäröivät riutat joka puolelta ja hyppäätpä veteen missä tahansa aina on paljon nähtävää. Myös pieniä vedenalaisia luolia löytyy useita.

Saaren ympäristöä on tähän mennessä sukellettu erittäin vähän ja löydämme uusia kohteita viikottain. Juuri täällaista sukeltaminen on parhaimmillaan, tutki tuntematonta ja löydä uutta veden alta. Vaikka olemmekin jo löytäneet useita kohteita toivotamme tervetulleeksi kaikki jotka haluavat etsiä kanssamme uusia paikkoja sukeltaa.

 

Binucot Bay Home Reef

Poukama syvenee pikku hiljaa ulos päin mentäessä ja tarjoaa mahtavia näkymiä 5-20 metrin välillä. Lähes koko puokamaa peittää yhtenäinen riutta ja se tarjoaa ison alueen sukeltamiseen.Puokaman pohjois päässä on suuri hiekka penkka, noin 8 metrin syvyyteen asti joka muodostaa kauniin mini seinämän. Kovaa korallia on tällä kohteella eniten ja siellä täällä pieniä alueita pehmeää korallia ja tietysti riutalla asuvia kaloja. Näkyvyys yleensä hyvä ja kuivalla kaudella lähes peilityyntä.

 

Willi´s Wall

Sijaitsee poukaman pohjois päässä olevan pienen Bennocot saaren länsi-puolella. Viiden minuutin venematka ja olemme kohteella Bennocotin kallioden vieressä. Suuntaa länteen josta seinämä alkaa ja se putoaa kohtisuoraan aina 50 metriin asti. Tästä on hyvä jatkaa seinämää pitkin etelään. Pikku hiljaa tulet matalampaan veteen ja saavut takaisin poukamaan.

Toinen vaitoehto on mennä kohti pohjoista minne seinämä jatkuukin pitkän matkaa. siellä huhutaan olevan luolia seinämällä, mutta toistaiseksi olemme tutkineet sitä vasta lyhen matkan, emmekä ole löytäneet yhtään. Seinämää peittävät niin pehmeät kuin kovatkin korallit koko matkalla aina pohjalle asti. Kilpikonnat ovat täällä yleisiä sekä syvässä sinisessä isojen kalojen parvia. Näkyvyys normaalisti yli 20 metriä, virtaukset mietoja.

Obi´s Jig

Toinen hieno seinämä sijaitsee 10 minuutin venematkan päässä etelään Binucot Baystä. Seinämä alkaa 7 metrin syvyydestä ja putoaa yli 40 metriin ja jatkuu etelää kohti. Korallia ja riuttakalaa on runsaasti, myös useita erinlaisia merietanoita ja isompia yksittäisiä kaloja sinisessä vedessä.

Tähän menessä emme ole ehtineet tutkimaan koko kohdetta, mutta olemme löytäneet luolan 30 metrin syvyydestä. Suuaukko on noin 1,5 metriä korkea ja luolan sisällä vesi on kristallin kirkasta. Luola jatkuu noin 25 metriä sisään päin päättyen umpikujaan.

Gorgonian Forest

Tämä kohde sijaitsee noin tunnin vene matkan päässä etelään Santa Feen lahdessa. Syvyys 30-40 metriä ja yleensä virtauksia. Täällä tarvitaan tuplatankit tai side mount kohteen syvyyden takia. Paikalla on laskeutumisköysi helpottamaan alas menoa. Saapuessasi pohjalle noin 30 metriiin ensimmäiset viuhkakorallit ovat nähtävillä. Suuntaa etelään ja 35-40 metrin syvyydellä on useita isoja jopa 3 metrisiä viuhkoja. Hyvä kohde ottaa se elämää suurempi valokuva.

Blue Hole

Sijaitsee Tablaksen saaren pohjois kärjessä. Riutassa on reikä noin 8 metrin syvyydessä josta pääsee alas noin 30 metriin. Blue Holen seinässä on pieniä luolia ja pohjalla läpiuinteja avoveteen. Virtaukset ja sää vaikuttavat suuresti sukellussuunnitelmaan.

Kohdetta on tarkoitus tutkia lähemmin kesäkuulla. Päivitämme tietoja kohteista heti kun saamme uutta tietoa.