Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tervetuloa Filippiineillle!

Tässä pieni infopaketti TABLAS saaresta sekä sinne saapumisesta. Autamme mielellään myös henkilökohtaisesti tarvittaessa.

Tablas on suurin saari Romblonin provinsissa, Filippineillä. Se on 60 km pitkä ja 15 km leveä, eli pinta-alaltaan saman kokoinen kuin Phuket. Vakituisia asukkaita saarella on 250000. Saaren pääkaupunki ja  kaupan keskus on Odiongan, jossa  sijaitsee myös matkustajasatama.

 Tablas on luonnonkaunis, maaseutumainen ja lähes koskematon paikka, jossa voit nauttia valkoisista hiekkarannoista, kirkkaasta vedestä ja kauniista sademetsästä. Paikalliset ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Filippineillä on kaksi virallista kieltä, filippino ja englanti. Paikalliset puhuvat englantia yleensä hyvin tai erittäin hyvin.

 

Ilmasto

Ilmasto on trooppinen, kostea ja lämmin lähes aina yli +25. marras-tuokokuu on parasta aikaa vierailla Tablaksella. Tuuli puhaltaa koillisesta jolloin länsi puoli saaresta on suojaisaa sukeltamiselle. First Buddy sukelluskeskus sijaitsee länsi puolella saarta. Sade-ja taifuunikausi  alkaa toukokuussa ja päättyy lokakuulla. Sadekaudella voi aivan hyvin matkustaa  maahan. Tällä aikajaksolla lämpötila on korkeampi ja lähes päivittäin tulee voimakkaita sadekuuroja. Mutta aurinkokin paistaa . Tuuli puhaltaa lounaasta, joten sukelluskohteet ovat tällöin saaren itä puolella 

44

Valuutta

Filippiinin rahayksikkö on peso ,  myös US dollari käy valuuttana.  ATM pisteitä löytyy Odiongan keskustasta sekä pankkeja joissa voi vaihtaa rahaa.  Luottokorttit eivät käy maskuvälineenä juuri missään  joten varaudu käteiseen. Hintataso on edullisempaa kuin Thaimaassa.

 

Viisumi 

 Maahan voi saapua ilman viisumia ja oleskella 30 päivää,  muista sinulla tulee kuitenkin olla esittää maasta poistumislento. Jos haluat viipyä kauemmin, hanki viisumi Filippiinien Helsingin-konsulaatista http://philembassy.no/node/685  tai pidennä viisumiaikaa perillä maahanmuuttoviraston toimisitoissa Filipiineillä , Bureau of Immigration.  www.immigration.gov.ph

 

Liikenne 

Manilassa liikenne on ruuhkaista ja voidaan sanoa jopa kaaoksen omaista , mutta kuitenkin se toimii. Jeepney on paikallisbussi johon voi vain hypätä kadulta , toinen vaihtoehto on ottaa ns, mopotaksi.  Mittari taksilla liikunen on myös erittäin edullista Manilassa.

Tablas saarella ei juuri autoja ole,  jeepney sekä mopo on yleinen kulkuvälinne.  Bicucort  sunset Cove resortista voit vuokrata auton tai mopon ja saat myös kuljetuspalvelun.

 

Miten Tablakseen pääsee?

Paras tapa saapua Tablakseen on Manilan kautta. Mikäli matkatavaroita on alle 20 kg Manilasta Tablakseen pääsee lentäen. Philippine Airlines lentää kolme kertaa viikossa keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. 

Sukellusvarusteet mahdollista varata etukäteen rahtitavarana, matkastajalla  sallittu vain 10 kg  käsimatkatavaa. Katso yksityiskohdat   www.philippineairlines.com.

Mikäli matkatavaroita on paljon yölautta liikennöi Batangaksen satamasta. Bussimatka Manilasta Batangaksen satamaan kestää 1,5 tuntia. Matka lautalla kestää noin 8 tuntia. Lautoissa on matkustajille makuupaikat ja pääset mukavasti nukkumaan.

Lisätietoja www.2go.com.ph tai www.montenegrolines.com.ph

Binucot Sunset Cove resortista  järjestämme  sinulle kuljetuksen hotelliin saavuttuasi saarelle-

 

Internet/ sähkö

 Tietoliikenneyhteys voi olla hidas tai ajoittain iltaisin jopa huono. 3G verkko on olemassa, toimivin yhteys on Smart 3G. Binucot Sunset Cove Resort käyttää vihreää energiaa joka tuotetaan aurinkokennoilla, joten iltaisin sähkökatoksetkin voivat olla yleisiä.

Ruoka

Vaikka filippiiniläinen ruokakulttuuri ei ole maailmalla suuressa maineessa, kyllä Filippiineilläkin pääsee herkuttelemaan, kunhan ei pelästy paikallisen keittiön kummallisuuksia!  Riisi  tai nuudeli on  keskeinen osa filippiiniläistä ateriaa,  Ruoka ei ole kovin mausteista, mutta valkosipulia käytetään paljon sekä kasviksia, vihreitä papuja ja perunaa. Tyypillinen yleismauste on myös kalamansi,  pieni paikallinen sitrushedelmä.   Hyvä  paikallinen suositus onSizzling sisig eli mausteissa marinoitu  kuumalla lautasella tarjoiltava ruokalaji, kanaa ja kananmunaa.